9 Kasım 2012 Cuma

Gül Limanı Oteli..


                                                

GÜL  LİMANI OTELİ

DEBBIE MACOMBER severek okuduğum yazarlardan bir tanesi. Hemen her kitabını okuduğum DEBBIE MACOMBER yine sade ve yalın anlatımı ile okuyucuyu yormadan hiç tanımadığın insanların hayat hikâyeleri ile okuyucuyu  kısacık bir yolculuğa sürüklüyor. Yazarın daha önceki romanlarında da olduğu gibi yine bir güçlü kadın karakter başrolde.. Ve bu ; benim bu yazarın romanlarını okumama neden olan unsurlardan bir tanesi diyebilirim..
Gül Limanı Oteli, Jo Marie  ROSE  Sedir Koyuna gelerek hayatına dair yeni bir başlangıç yaptığı otelin adıdır. Asker olan kocasının görev esnasında uçağının düşerek hayatını kaybetmesinden dolayı Jo Marie ye bir miktar para kalmaktadır.  Kocasının ölüm acısını atlatmaya çalışan genç kadın Sedir Koyunda bir otel satın alır ve adını değiştirerek eşinin soyadını otele verir. 
Sedir Koyun daki   yaşayan  esnaf, otel, konuklar Jo Marie nin hayatında beklenmedik değişikliklere yol açmaktadır. Otelin ilk konukları, Josh ve Abby dir.  Her ikisi de Sedir Koyuna gelmekten pek memnun değillerdir. 
Josh ;  Sedir Koyuna geri geleceğini hiçbir zaman düşünmemiştir.  Daha önce annesi, üvey babası ve üvey kardeşi ile birlikte burada birlikte yaşamış olan Josh, bu kez annesini kaybettikten sonra kazada kendi oğlunu da kaybeden üvey babasının hastalanması sebebiyle Sedir Koyuna gelir ve geçmişi ile tekrar yüzleşir.  Bu Josh için hiç de kolay olmayacaktır. Çünkü üvey babası,   Josh un gelmesinden hiç hoşlanmamıştır.
Otelin bir diğer konuğu Abby; Sedir Koyunu çok sevdiği arkadaşının ölümünden sorumlu tutulmasından dolayı  terk etmiştir.  Çünkü kendide böyle hissetmektedir. Tekrar dönmesinin nedeni ise abisinin, Abby i  düğün törenine davet etmesidir.  Buraya isteksiz gelen Abby  düğün törenine katılmadan Sedir Koyunu tekrar terk etmek ister. Ancak eski arkadaşlarıyla karşılaşması Abby biraz rahatlatmış ve geçmiş ile yüzleşmesine sebep olmuştur.
Gül Limanı Oteli ni soluksuz okuyabileceğinizi düşünüyorum.  Mutsuz görünen karakterlerin nasılda değişeceğini okuyup, keyif alacağınıza eminim..

GÜL LİMANI OTELİ
DEBBIEE MACOMBER
Çeviri : Filiz Karaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder