24 Ağustos 2012 Cuma

SERENAD



Roman ;

2001 yılının Şubat ayında İstanbul Üniversitesi nde Halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran nın tek düze hayatını bir anda değiştireceği , ABD den gelen Alman asıllı PROF. Maximilian Wagner e İstanbul da kaldığı sürece eşlik etmesiyle başlar..

Maya Duran (36) aynı zamanda  eşinden ayrılmış ve Kerem adlı oğlu ile yaşamaktadır. Bu görev eski eşi ve oğlunuda etkileyecek olaylara neden olacaktır..

PROF. Maximilian Wagner (87) ise 1930 lu yıllarda İstanbul Üniversites nde hocalık yapmış ve Üniversite nin daveti üzerine tekrar İstanbul a gelmiştir. 59 yıl önceki olaylarda avuçlarından akıp gidep buruk bir aşk hikayesinin baş kahramanı eşi NADİA ya ya son kez veda etmek istemiştir.

Havalanında Prof. beklerken aklından geçen bir yığın sıkıcı günlerin onu kendi ailesindeki bilinmeyenlere götüreceğini bilemez. Profesör ile ilk karşılaştığı andan itibaren herşey değişmeye başlar.. Çünkü Profesörün İstanbul da olmasından memnun olmayanlarda vardır. Ve birgün istihbarat görevlileri üniversiteye Maya yı ziyarete gelmesi ile Maya nın kafası karışır ve tüm olanları araştırmaya başlar...

Maya birgün Profesörü isteği üzerine Şile ye götürür. Ve burda Profesörün geçmişi ile kalmaz kendi hayatına ilişkin bir takım sırları öğrenmeye başlar..

Bence kitap ; büyük ölçüde dünya tarihi , dokunaklı bir aşk hikayesine ve biraz da olsa müzik ile süslenmiş harika bir roman haline getirilmiş konuları içeriyor.. Kitap hakkında çok fazla konuya değinmek istemiyorum.. Okuduktan sonra geçmişle ilgili olayları okuduğunuzda daha çok araştırmak isteyecek ve bu olaylar adına yazılmış diğer kitapları okumak isteyeceğinize eminim..




Gelelim benim için bu muhteşem kitabın yazarı Zülfü LİVANELİ ye.. Kalemine, yüreğine ve hislerine sağlık..

3 yorum:

  1. Kesinlikle çok ama çok güzel bir kitap,bende tüm kitapseverlerin okumasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum sana canımm.. Kitap hakkında çok fazla yorum yapmaya gerek yok..

    YanıtlaSil
  3. Şahane bir kitap.Soluksuz okudum diyebilirim.Herkese tavsiye ediyorum...

    YanıtlaSil